Etua

Etua löytää puolestasi parhaat lainatarjoukset. Etuan kautta voit hakea kulutusluottoa jopa 50 000 € asti – lainasi kilpailutetaan tietysti ilmaiseksi, jotta saat varmasti parhaan tarjouksen. Voit myös yhdistää pienet lainasi yhdeksi kokonaisuudeksi Etuan yhdistelylainan avulla. Yhdistelylainaa voit hakea myös 50 000 € asti. Mikäli sinulla on tarve asuntolainaan, voit pyytää ilmaisen asuntolainatarjouksen Etuan kautta tai kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi. Mahdollisuuksia on siis monia.

Etua kulutusluotto ja yhdistelylaina

Lainasumma

500 - 50 000 €

Korko

4,68 - 20 %

Laina-aika

1 - 15 v

Ikäraja

18 vuotta

Plussat ja miinukset

Vaatimukset

 • Hakijalla on 18 vuoden ikä
 • Suomalainen henkilötunnus, pankkitili ja verkkopankkitunnukset sekä osoite Suomessa
 • Vähintään 850 € kuukausitulot ennen veroja
 • Hakija on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Etua asuntolaina

Lainasumma

10 000 - 500 000 €

Laina-aika

1 - 30 v

Viitekorko

1, 3, 6 tai 12 kk Euribor

Marginaali

0,3 - 2,5 %

Plussat ja miinukset

Vaatimukset

 • Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta
 • Puhtaat luottotiedot
 • Hyvä maksukäytöshistoria
 • Vakituinen osoite Suomessa

Etua.fi:stä

Etua on Suomen yksi johtavimmista lainanvälittäjistä. Etua aloitti toimintansa vuonna 2008 ja on siten Suomen pisimpään toiminut lainavertailupalvelu. Etua tekee yhteistyötä Suomen johtavimpien ja tunnetuimpien pankkien kanssa, joten saat varmasti kilpailukykyiset lainatarjoukset arvostetuilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Näin olet myös turvallisissä käsissä Etuan kautta hakiessasi.

Etuan tehtävänä on auttaa asiakkaitaan jokapäiväisissä raha-asioissa. Voit muun muassa hakea seuraavia lainoja:

Etuan palvelu käsittelee kaikki lainahakemukset puolueettomasti, joten asiakkaana saat lainatarjoukset suoraan pankeilta sellaisenaan, kuin tarjous on lähetetty. Etuan tärkeimpiin arvoihin kuuluu muun muassa läpinäkyvyys, luotettavuus ja turvallisuus, jotka varmasti koet Etuan palvelussa.

Etua on täysin suomalainen palvelu, joka toimii ja työllistää Suomessa. Palvelu on kuluttajalle täysin ilmainen – eli voit pyytää lainatarjouksia maksutta. Lainatarjousten vastaanotto ei myöskään sido hakijaa mihinkään, joten voit huoletta hakea ja vertailla lainatarjouksia ilman sitoutumispakkoa.

Mikäli haluat ennen lainan ottamista kilpailuttaa ja vertailla lainasi, kannattaa sinun käyttää Etuaa. Näin vastaanotat kilpailukykyisiä lainatarjouksia, joista voit valita sinulle sopivimman tarjouksen. Lainahakemuksen lähettäminen on velvoitteetonta, joten jos mikään vastaanottamistasi tarjouksista ei miellytä sinua, voit jättää ne kaikki hyväksymättä.

Etua kulutusluotto ja yhdistelylaina

Etuan kautta voit hakea kulutusluottoa tai yhdistelylainaa aina 50 000 € asti. Hakemuksen avulla löydät edullisimman kulutusluoton, sillä lainasi kilpailutetaan puolestasi – täysin ilmaiseksi. Hakemuksen täyttäminen on nopeaa ja yksinkertaista, jonka jälkeen vastaanotat lainapäätöksen sekä lainatarjoukset. 

Hakemusta täyttäessäsi valitset ensin haettavan lainamäärän ja takaisinmaksuajan. Lainamäärän voit valita 500 – 50 000 € väliltä ja laina-ajan 1-15 vuoden väliltä. Muista merkata hakemukseen, mikäli haluat hakea yhdistelylainaa, hakea rinnakkaishakijan kanssa tai jos olet kiinnostunut lainaturvasta tai maksuvapaista kuukausista.

Mikäli lainahakemuksessa esiintyy jotain ongelmia tai sinulla on kysyttävää hakemuksen kohdista, voit aina ottaa yhteyttä Etuan asiakaspalvelijaan chatin välityksellä. He auttavat sinua hakemuksen täyttämisessä, jos haluat.

Etua tarjoaa mahdollisuuden lainaturvaan esimerkiksi mahdollisen työttömyyden varalle. Näin selviät lainan takaisinmaksusta myös yllättävissä elämäntilanteissa ja sinun ei tarvitse huolehtia, pystytkö maksamaan lainan takaisin. Yllättäviin elämäntilanteisiin kuuluu tulojen pienentyminen esimerkiksi työttömyyden, tapaturman tai sairauden seurauksena. Muista merkata lainahakemukseen, mikäli haluat hakea lainaturvaa lainallesi.

Kun valitset lainallesi sopivaa laina-aikaa, Etuan lainalaskuri näyttää arvion kuukausierästä. Lopullisen lainapäätöksen tekee kuitenkin aina lainan myöntävä pankki, jonka seurauksena lainasummat, -ajat sekä ehdot voivat vaihdella eri lainanmyöntäjien välillä. Lopullisen päätöksen teet kuitenkin sinä joko hyväksymällä tai hylkäämällä tarjoukset. Takaisinmaksusuunnitelmasta sovit erikseen lainan myöntävän pankin kanssa. Jos olet kiinnostunut lyhennysvapaista kuukausista, muista merkitä se lainahakemukseen ja neuvotella siitä vielä pankin kanssa. Muista varmistaa, että vaihtoehto on lainasopimuksessa.

Voit hakea lainaa joko yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Jos haet yhteishakijan kanssa, teillä on suurempi mahdollisuus saada suurempi lainasumma sekä paremmat ehdot lainalle – esimerkiksi edullinen korko. Erityisesti suuria lainasummia hakiessa on järkevää harkita yhteishakijan kanssa hakemista, sillä lainasumman hakeminen yksin voi joissain tapauksissa olla vaikeaa.

Etua asuntolaina

Etua tarjoaa mahdollisuuden joko uuden asuntolainan kilpailutukseen tai nykyisen asuntolainan marginaalin kilpailutukseen. Etsit sitten uutta asuntolainaa tai olet kiinnostunut alentamaan asuntolainasi hintaa, sopii Etua sinulle. 

Asuntolainahakemuksesi lähetetään pankeille reaaliaikaisesti. Pankit katsovat hakemuksesi läpi, jonka jälkeen he lähettävät sinulle lainahakemuksen sekä kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun. Lainahakemuksen lähettämisestä lainatarjousten vastaanottamiseen kuluu yleensä muutama arkipäivä.

Kuten kulutusluotoissa, voit rauhassa vertailla vastaanottamiasi asuntolainatarjouksia ja valita niistä sinulle mieluisimman. Kilpailuttamalla asuntolainasi ja vertailemalla eri tarjouksia voit säästää jopa tuhansia euroja vuodessa.

Voitko hakea lainaa Etuan kautta?

Jos haluat kilpailuttaa lainasi Etuan kautta, tulee sinun täyttää tietyt vaatimukset. Etua haluaa varmistaa, että hakija pystyy maksamaan lainan takaisin sovitusti ja että lainanmyöntäjä saa lainaamansa rahat taas takaisin. Lainaa hakee nimittäin yhä useammin henkilöt, joilla ei taloudellisesti ole varaa lainaan. Tällä tavalla Etua suojelee sekä hakijaa että lainanmyöntäjää.

Etuan vaatimukset:
 • 18 vuoden ikä (yksittäisillä lainanmyöntäjillä ikäraja voi olla 20 vuotta)
 • Puhtaat luottotiedot ja hyvä maksukäytöshistoria
 • Vähintään 850 € kuukausitulot ennen veroja
 • Vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen henkilötunnus, pankkitili, verkkopankkitunnukset ja voimassa oleva sähköpostiosoite

Lainan saamiseksi Etuan kautta sinun tulee siis täyttää edellämainitut vaatimukset. Jos täytät vaatimukset ja vaihtoehto miellyttää sinua, lainanhakusi tulee varmasti sujumaan mutkitta.

Etuan vaatimusten lisäksi yksittäisillä lainanmyöntäjillä voi olla tarkempia vaatimuksia lainalle. Mikäli et vastaanota lainanmyöntäjältä lainatarjousta, et todennäköisesti täytä heidän edellytyksiä lainalle. Mutta juuri sen vuoksi Etua tekee yhteistyötä useiden pankkien kanssa, jotta jokaiselle löytyisi sopiva vaihtoehto – vaikka et jokaisen pankin edellytyksiä täyttäisikään.

Näin haet Etuan kautta

Kiinnostuitko lainasta ja täytätkö vaadittavat ehdot? Siinä tapauksessa Etua on erinomainen vaihtoehto sinulle. Voit lainata rahat netissä nopeasti ja helposti täyttämällä yhden yksinkertaisen hakemuksen.
 
Näin haet Etuan kautta:
 1. Valitse lainasumma ja laina-aika
 2. Täytä hakemukseen vaadittavat tiedot – muista merkata, mikäli haet yhdistelylainaa tai haet rinnakkaishakijan kanssa
 3. Todista henkilöllisyytesi
 4. Vahvista antamasi tiedot
 5. Allekirjoita lainasopimus*

* Lue lainasopimus aina tarkasti ja huolellisesti läpi ennen sen allekirjoittamista!