Kulutusluotto

Kulutusluotto sopii arjen hankintojen rahoittamiseen. Lue lisää ja valitse sinulle sopiva kulutusluotto!

Kulutusluotto voi olla juuri sopiva rahoitusmuoto arjen hankintojen rahoitukseen. Jos haaveilet lomamatkasta, kodin remontista, veneestä, autosta tai muusta isommasta tai pienemmästä hankinnasta, voi kulutusluotto olla juuri sopiva ratkaisu hankintasi mahdollistamiseen. Kulutusluottoa voit hakea ilman vakuuksia, joka mahdollistaa nopean ja yksinkertaisen lainaprosessin. Valitse itsellesi sopiva kulutusluotto

Kulutusluotto

Kulutusluotto on laina, joka on myönnetty juurikin kuluttamista varten. Kulutusluottoa haetaan siis kulutukseen, esimerkiksi auton tai veneen rahoitukseen, remonttiin tai vaikka lomamatkaan. Kulutusluotot ovat yleensä muutaman tuhannen euron suuruisia lyhyellä, yleensä alle 5 vuoden laina-ajalla. Kulutusluottoja voidaan kuitenkin myöntää jopa 70 000 € asti jopa 15 vuoden laina-ajalla.

Kulutusluottoa voi hakea sekä vakuudellisena että vakuudettomana lainana ja kulutusluottoa myöntää pankit ja muut luotonmyöntäjät. Netissä haettavat kulutusluotot ovat aina vakuudettomia. Vakuudellisia lainoja voi puolestaan hakea esimerkiksi omasta pankista. Lainaa voi hakea ympäri vuorokauden ja lainapäätöksenkin voi saada pankista tai luotonmyöntäjästä riippuen välittömästi. Kulutusluottoja maksetaan kuitenkin vain klo 7-23 välillä, sillä Suomessa luottoja ei saa maksaa yöaikaan.

Kulutusluottoja on erilaisia – on kertalainoja ja jatkuva lainoja eli joustoluottoja. Kertalainoihin kuuluu tavallinen laina, joka maksetaan kerralla tilille. Kertalainat voivat olla suuruudeltaan 100 – 70 000 €. Myös pikavippi on kulutusluotto eli kertalaina. Joustoluotot ovat taas jatkuvia lainoja, jossa lainarahat ovat käytettävissä niin sanotulla luottotilillä. Lainaa tarvittaessa rahaa voi nostaa luottotililtä omalle tilille. Joustoluotot ovat yleensä noin 2 000 € suuruisia lyhyellä laina-ajalla. Mikäli uudelle lainalle on tarvetta, ei uutta lainahakemusta tarvitse lähettää, vaan lainaa voi nostaa luottotililtä, mikäli nostettu laina on maksettu takaisin. 

Kulutusluottojen vertailu House of Banksilla

Vakuudettomia lainoja on monia ja niitä tulee koko ajan lisää markkinoille. Suuresta valikoimasta on sekä hyötyjä ja haittoja. Markkinoiden kasvu on erityisen hyvä kaikille kulutusluottoa hakeville, sillä pankit kilpailevat keskenään asiakkaista. Se tarkoittaa tietysti, että he tarjoavat vain parhaat lainatarjoukset hakijoilleen, jotta hakijat valitsisivat juuri heidät pankikseen. 

Samalla liian suuri valikoima voi kuitenkin tehdä lainanhausta hankalaa, sillä vaihtoehtoja on niin useita. Juuri itselle ja omaan talouteen sopivan lainan löytäminen on tärkeää edullisen lainan löytämiseksi. Sen vuoksi lainojen vertailu on erittäin tärkeää ennen lainan ottamista.

Useat lainanmyöntäjät kilpailuttavat lainahakemuksesi aina ennen lainatarjousten lähettämistä. Voit siis täyttää yhden lainahakemuksen ja lähettää sen eteenpäin, jonka jälkeen luotonmyöntäjä lähettää lainahakemuksesi puolestasi jopa 30 eri pankille ja luotonmyöntäjälle. Näin voit vastaanottaa jopa 30 ilmaista lainatarjousta, joita vertailla ilman sitoumuksia. Näin tekevät myös suurin osa House of Banksin lainavalikoimassa olevista lainanmyöntäjistä.

House of Banksin lainalistan avulla voit helposti ja nopeasti saada yleiskuvan eri lainoista, jonka perusteella voit lähettää lainahakemuksen juuri sinulle sopivalle lainanmyöntäjälle – tietysti ilmaiseksi ja sitoutumatta mihinkään.

Hae lainaa ilman vakuuksia

Kuten sanottu, netissä haettavat lainat ovat vakuudettomia. Vakuudeton laina tarkoittaa, että lainan saamiseksi ei tarvitse asettaa vakuutta eli panttia, joka voisi olla esimerkiksi auto, vene tai asunto. Ainoa miinus vakuudettomissa lainoissa on se, että vakuudeton laina voi olla hieman vakuudellista kalliimpi. Tämä johtuu tietysti siitä, että vakuudeton laina on pankille suurempi riski, sillä mikäli lainanottaja laiminlyö lainan takaisinmaksun, ei lainanmyöntäjä periaatteessa voi tehdä mitään saadakseen lainansa takaisin. Jos laina on vakuudellinen, voi pankki vaatia vakuuden myynnin ja saada ainakin osan lainaamistaan rahoista takaisin. Mikäli haluat hakea vakuudellista kulutusluottoa, suosittelemme neuvottelemaan lainasta oman pankkisi kanssa.

Hae lainaa

Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa netin välityksellä. Saat lainapäätöksen heti ja rahat tilille parhaimmassa tapauksessa jopa samana päivänä tai viimeistään muutaman päivän kuluessa.

Aloita lainan hakeminen vertailemalla eri lainoja

Aloita lainojen vertailu esimerkiksi House of Banksin lainalistan avulla. Valitse esimerkiksi kolme mieluisinta vaihtoehtoa listasta, joita voisit hakea. Koska lainahakemuksen lähettäminen on ilmaista sekä velvoitteetonta, voit halutessasi lähettää lainahakemuksen vaikka kaikille. Näin saat tietysti vielä enemmän lainatarjouksia, mistä valita.

Lue lainan ehdot tarkasti läpi ennen hakemista

Lainojen ehdot vaihtelevat eri lainanmyöntäjien välillä, jonka vuoksi on tärkeää muistaa lukea ehdot läpi, jotta laina on varmasti sopiva. Näin välttyy lainahakemuksen lähettämiseltä turhaan sekä turhalta kielteiseltä lainapäätökseltä.

Tee budjetti ja katso, onko sinulla varaa uuteen lainaan

Lainan ottamisesta ei ole haittaa, mikäli lainaan on varaa. Näin oma talous ei kärsi lainasta ja laina tuo vain ja ainoastaan toivottua tukea talouteen. Lainaa ei nimittäin missään nimessä tulee ottaa, mikäli siihen ei ole taloudellisesti varaa. Aloita siis budjetoimalla – voit esimerkiksi käyttää House of Banksin budjettimallia apuna.

Hae lainaa realistisesti - lainasumma

Mieti, minkä suuruista lainaa tarvitset ja hae vain sitä summaa – ei enempää. On myös hyvä muistaa, että pienempiä lainasummia on helpompi saada suurempiin lainasummiin verrattuna. Hyvä nyrkkisääntö on, että mikäli haet yhdistelylainaa tai muuten yli 10 000 € lainaa, kannattaa lainaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan kanssa hakeminen tekee lainan saamisesta todennäköisempää erityisesti suurempien lainasummien kohdalla. 

Hae lainaa realistisesti - laina-aika

Valitse myös takaisinmaksuaika, joka antaa talouteesi sopivan kuukausierän. Tämä on tärkeää myös lainahakemuksessa, sillä pankit kiinnittävät erityisesti huomiota takaisinmaksusuunnitelmaasi ja arvioi, sopiiko se tulojesi kanssa. Mikäli kuukausierä ja tulosi eivät harmonisoi, on lainapäätös yleensä kielteinen. Laina-aikaa on myös tärkeä harkita, sillä pidempi laina-aika nostaa myös lainan kokonaiskustannuksia. Mikäli kuitenkin valitset pidemmän laina-ajan, voit aina lyhentää lainaa suuremmissa erissä tilanteen salliessa tai kokonaan. Mikäli haluat kuitenkin kyseisen mahdollisuuden, muista lukea onko se mahdollista lainatarjouksestasi ennen sen allekirjoittamista.

Täytä valitsemasi lainahakemus huolellisesti

Nettilainojen lainahakemukset ovat helppoja ja nopeita täyttää. On kuitenkin tärkeää, että lainahakemus täytetään huolellisesti, sillä yksi yleisin syy kielteiseen lainapäätökseen on puutteellinen lainahakemus. Mikäli lainahakemuksen yhteydessä kysytään esimerkiksi liitteitä, liitä ne samantien mukaan varmistaaksesi nopean käsittelyn.

Vertaile lainatarjouksia

Voit vertailla vastaanottamiasi lainatarjouksia omassa tahdissasi ilmaiseksi ja sitoutumatta mihinkään. Muista kiinnittää huomio todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan todelliset kustannukset. Mikäli löydät sinulle sopivan lainatarjouksen, voit hyväksyä tarjouksen. Jos mikään lainatarjouksista ei miellytä, voit vaan jättää ne hyväksymättä.

Lue lainatarjous huolellisesti läpi

Kun olet löytänyt sinulle sopivan lainan, tulee sinun lukea lainatarjous läpi ennen lainatarjouksen allekirjoittamista, jotta vältyt mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä. Kiinnitä huomiota erityisesti lainan lisäkuluihin, esimerkiksi mahdolliseen avausmaksuun, tilinhoitomaksuun tai laskutuslisään. Mikäli haluat esimerkiksi mahdollisuuden pystyä lyhentämään lainaa suuremmissa erissä ilman lisäkustannuksia, tarkista mahdollisuus myös lainatarjouksesta. Sama pätee esimerkiksi maksuvapaaseen kuukauteen ja lainan korottamiseen.

Vahvista tietosi ja allekirjoita sopimus

Vahvista antamasi tiedot ja tarkista lainahakemus sekä tarjous vielä kerran läpi. Mikäli olet tarjoukseen tyytyväinen, voit hyväksyä lainatarjouksen. Se onnistuu helposti verkkopankkitunnuksilla. Kun allekirjoituksesi ollaan tarkistettu, vastaanotat rahat tilillesi muutamassa päivässä.

Kulutusluotto ja korko

Korko on tietysti keskeinen seikka lainoissa ja mitä edullisempi korko, sen parempi. Korkoja vertaillessa on hyvä muistaa kiinnittää huomio todelliseen vuosikorkoon, jotta lainan todelliset kustannukset tulevat selville. Lainojen vertailu on myös tärkeää edullisen koron löytämisessä. Suomessa myönnettävien lainojen nimelliskorko voi 1.9. lähtien olla maksimissaan 20 %.

Henkilökohtainen korko

Suurin osa luotonmyöntäjistä myöntää vakuudetonta lainaa henkilökohtaisella korolla. Sen vuoksi mekään emme voi luvata tai kertoa lainan korkoa ja kuluja, sillä lainapäätöksen tekee aina lainan myöntävä pankki. Korko on siis asiakaskohtainen ja määräytyy hakijan riskiarvion perusteella. Riskiarvioon vaikuttaa muun muassa luottohistoria ja maksukyky sekä tulot ja aiempien raha-asioiden hoitaminen.

Kiinteä korko

Pikavippi tai joustoluotto on kuitenkin yksi lainamuoto, joka tarjoaa henkilökohtaisen koron sijaan kiinteää korkoa. Pienet lainat ovat yleensä kalliita ja ne maksetaan yhdessä erässä takaisin ja siksi korko on myös suurempi. Nimelliskorko on yleensä juurikin se 20 %, joka on maksimi sallittu korko Suomessa. Toisaalta pikavippi on yleensä helppo ja nopea saada, joka voi olla tarvittava apu joissain tilanteissa, kunhan lainan pystyy maksamaan takaisin.

Lainaa ilman korkoa

Lainaa ei yleensä voi saada ilman korkoa ellei lainaa hae esimerkiksi tutulta tai perheenjäseneltä. On kuitenkin muutamia tapoja, jolloin lainaan ei lisätä korkoa. Esimerkiksi Ferratum tarjoaa joustoluottoa ilman korkoja ja kuluja ensimmäiset 30 päivää. Eli mikäli pystyt maksamaan nostamasi luoton takaisin 30 päivän sisällä, voit itseasiassa lainata täysin ilmaiseksi. Voit lukea lisää Ferratumista täällä.

Toinen tapa lainata ilman korkoa on luottokortti. Luottokorteissa on yleensä ainakin kuukauden mittainen koroton maksuaika, joten mikäli pystyt aina maksamaan käyttämäsi luoton takaisin korottoman maksuajan sisällä, voit käyttää luottokorttia täysin ilmaiseksi. House of Banksin luottokorteissa on vähintään 6 viikon koron maksuaika. Voit tutustua luottokortteihin tästä.

Kulutusluotto ja maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa yleisestikin uuden lainan saamista ja se pätee erityisesti vakuudettomiin lainoihin. Koska vakuudettomat lainat ovat pankeille muutenkin suurempi riski, ei vakuudettomia lainoja myönnetä hakijoille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Emme siis suosittele vakuudettomien kulutusluottojen hakemista, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä, sillä lainapäätös on aina automaattisesti kielteinen. Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä ja tarvitset lainaa, voit tutustua esimerkiksi tähän tuotteeseen tai vaihtoehtoisesti neuvotella mahdollisesta vakuudellisista lainasta oman pankkisi kanssa.

Mihin tarkoitukseen kulutusluotto sopii?

Kulutusluotto on tarkoitettu juurikin kuluttamiseen. Yleensä kulutusluottoa haetaan esimerkiksi autoon, lomamatkan rahoitukseen tai vaikka keittiöremonttiin. Kulutusluottoa voi käyttää myös esimerkiksi uusien huonekalujen hankkimiseen tai vaikka uusiin kodinkoneisiin. Tärkeintä on kuitenkin, että voit itse määritellä kulutusluoton käyttötarkoituksen ja voit käyttää lainan juuri siihen, mihin itse haluat. Kulutusluottoa hakiessa sinun ei nimittäin tarvitse kertoa pankille lainan käyttötarkoitusta.

Voiko kulutusluotosta olla haittaa?

Kuten muutkin lainat, kulutusluotto on täysin turvallinen tuki talouteen, mikäli se on ollut hyvin harkittu hankinta. Tämä tarkoittaa tietenkin, että lainaan on varaa ja laina sekä sen lyhentäminen ei aiheuta ongelmia ja epätasapainoa omaan talouteen. Siksi lainoja ei kannata pelätä eikä niissä ole mitään hävettävää tai vaarallista.

Kulutusluotto (kuten muutkin lainat) voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia omaan talouteen, mikäli lainaan ei taloudellisesti ole varaa. Mikäli lainaa ei esimerkiksi pysty lyhentämään sovitusti, voi siitä koitua suuriakin ongelmia talouteen. Pahimmassa tapauksessa maksamattomat laskut voivat tietysti johtaa jopa maksuhäiriömerkintään. Sen vuoksi on aina erittäin tärkeää harkita uuden lainan hakemista huolellisesti, ettei siitä koidu negatiivisia seurauksia.

Mikä kulutusluotto sopii sinulle?

Kuten mainittu, kulutusluottoja on erilaisia ja kulutusluottoa harkitessa kannattaa miettiä mikä kulutusluotto sopii itselle parhaiten. Mieti esimerkiksi, onko sinulla tarvetta suurempaan summaan juuri nyt vai kaipaatko mielummin ekstra tukea talouteesi. Kannattaa myös katsoa muita lainamuotoja, sillä voi olla, että joku muu lainamuoto jota ei ole tullut ajatelleeksi, sopiikin paremmin omaan tilanteeseen. Kaikkien kulutusluottojen nimelliskorko on maksimissaan 20 %. 

Muista, että kulutusluottoa tulee hakea vain harkittuun tarkoitukseen. Sen lisäksi ennen luoton hakemista pitää olla varma, että lainaan on taloudellisesti varaa ja että sen pystyy maksamaan sovitusti takaisin. Kulutusluotto ei sovi huolimattomaan rahankäyttöön ja jatkuvan kulutuksen rahoittamiseen. Kulutusluotto ei myöskään sovi velkojen maksuun.

Kulutusluotto kertalainana

Tavallisimmin kulutusluotto on vakuudeton laina, jonka saa nopeasti tilille. Netissä haettavat lainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja. Kulutusluottoa voi hakea yleensä 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Laina on kertalaina eli haettu summa maksetaan kerralla tilille. Kertaluotto sopii esimerkiksi lomamatkan tai kodin remontin rahoittamiseen. Näin voit toteuttaa suunnitelmasi helposti ilman, että käyttötilisi saldo kärsii. Myös auton ostaminen tapahtuu kulutusluotolla.

Voit hakea juuri sen lainasumman, mihin sinulla on tarvetta ja valita takaisinmaksuajan, joka sopii juuri sinun tilanteeseesi ja kuukausibudjettiin. Lainasumma vaihtelee yleensä 500 – 70 000 € välillä ja lainojen laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Korko on henkilökohtainen (alkaen noin 4 %) ja määräytyy aina asiakkaan taloudellisen tilanteen mukaan.

Kertaluottoja voi myös hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, joka lisää mahdollisuuksia myönteiseen lainapäätökseen sekä parempiin lainaehtoihin.  Yleisesti yli 10 000 € luottoja suositellaan hakemaan yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Joustoluotto

Joustoluotto on myös yksi kulutusluoton muoto. Se eroaa kuitenkin kertalainasta, sillä joustoluoton mukana saa luottotilin, jonka saldoa voi nostaa omalle tilille aina tarvittaessa. Joustoluotto on siis erinomainen tuki talouteen ja tarjoaa joustavuutta arkeen. Sitä voi siis käyttää aina silloin, kun rahalle on tarvetta.

Joustoluoton mukana saa yleensä 2 000 – 5 000 € luottorajan käyttöön, jota voi käyttää oman tarpeen mukaan. Mikäli lainaan on tarve, tulee tarvittu summa nostaa ensin luottotililtä omalle tilille ennen kuin summaa voi käyttää. Joustoluoton mukana saa yleensä joustavan takaisinmaksuajan, sillä joustoluotto tarjoaa yleensä mahdollisuuden myös pidempään laina-aikaan. Näin joustoluoton voi sovittaa juuri omaan talouteen sopivaksi, jonka vuoksi joustoluotoista onkin tullut erittäin suosittuja.

Joustoluottojen korko on usein henkilökohtainen ja muodostuu hakijan taloudellisen tilanteen mukaan. Joustoluotoissa voi kuitenkin myös olla kiinteä korko, joka yleensä lähentelee 20%. Kannattaa myös olla tarkkana mahdollisten kuukausittaisten kulujen kanssa. Joissain joustoluotoissa maksat vain käyttämästäsi summasta, joissain joudut myös maksamaan esimerkiksi kuukausittaisia tilinhoitokuluja ja muita kuluja.

Joustoluoton avulla rahat ovat koko ajan käsillä, jonka vuoksi joustoluoton asiakkailta vaaditaan vastuullisuutta. Lainaa voi nimittäin olla houkuttava nostaa myös silloin, kun lainalle ei olisi oikeastaan tarve. Siksi joustoluotto on huono vaihtoehto niille, jotka ovat huolimattomia raha-asioiden kanssa ja joilla on taipumusta esimerkiksi heräteostoksiin.

Pikavippi

Pikavippi on kuten kulutusluotto kertalainana, mutta pienemmällä lainasummalla ja yleensä korkeammalla korolla. Pikavippiä voi nostaa yleensä noin 700 € asti ja sen saa yleensä samantien tilille, koska kyseessä on pieni lainasumma. Pikavippien nopeus tekee niistä kätevän, mikäli rahan tarve on äkillinen. Pikavipeissä on kuitenkin melko korkea korko ja se tulee yleensä maksaa takaisin yhdessä erässä.

Pikavippi sopiikin esimerkiksi tilanteeseen, jossa rahalle on tarvetta tässä ja nyt, mutta tili on tyhjä juuri ennen palkkapäivää. Pikavipin avulla odottamaton ostos tai lasku voidaan maksaa ajallaan ja palkkapäivän jälkeen vipin voi maksaa takaisin.

Pikavippi ei sovi harkitsettomaan kulutukseen, heräteostoksiin tai velkojen maksuun.

Vaihtoehdot kulutusluotolle

Rahoitukselle löytyy myös muita vaihtoehtoja kulutusluoton lisäksi. Lainamuotoja on monia erilaisia jonka vuoksi on hyvä tiedostaa kaikki mahdolliset rahoitusmuodot, jotta löytää varmasti itselle ja omaan talouteen sopivimman vaihtoehdon.

Yhdistelylaina

Mikäli sinulla on useita nykyisiä pikalainoja ja luottoja, voi yhdistelylaina olla järkevä vaihtoehto. Kuten mainittu, kulutusluottoa ei tule nostaa velkojen maksuun, mutta yhdistelylainan avulla lainat voidaan kuitenkin yhdistää yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yhdistelylainalla pankki ottaa vanhat velkasi maksettavakseen ja sinä saat uuden suuremman lainan, jota lyhennät yhdistelylainan myöntäneelle pankille. Näin säästät huomattavasti kuukausittaisissa kuluissasi ja pysyt paremmin ajantasalla omasta taloudestasi.

Yhdistelylaina on lainasummalta, laina-ajalta sekä korolta muuten sama kuin kertamuotoinen kulutusluotto. Lainaa voi hakea ilman vakuuksia aina 70 000 € asti ja laina-ajan voi valita 1-15 vuoden väliltä. Korko on henkilökohtainen.

Yhdistelylaina ei ole kuitenkaan nopea tapa päästä eroon vanhoista veloista, vaan on pidemmän ajan suunnitelma, sillä laina on yleensä suuri ja lainaa pitää pystyä lyhentämään pidemmän aikaa. Koska yhdistelylainan lainasumma on suuri, suosittelemme hakemaan sitä yhteishakijan kanssa. Yhdistelylainan ehtona on yleensä se, että hakija on pystynyt lyhentämään aikaisempia lainojaan ajallaan takaisin. Mikäli et ole maksanut vanhoja velkojasi aina ajallaan takaisin, voi luottopäätös olla kielteinen.

Luottokortti

Luottokortti on sopiva valinta silloin, kun rahalle ei ole äkillistä tarvetta, mutta oma talous kaipasi lisäturvaa ja tukea. Luottokortilla voi maksaa ostoksia aina tarvittaessa sovittuun luottorajaan asti ja toimii mainiona lisänä tavalliselle pankkikortille.

Luottokortissa on yleensä mukana vähintään kuukauden koroton maksuaika. Näin rahaa voi lainata ostoksiin täysin ilmaiseksi ja ilman korkoja, mikäli luottokorttilaskun pystyy maksamaan takaisin ajallaan. Mikäli laskuista ei kuitenkaan selviä korottoman maksuajan sisällä, voi luotosta tulla melko kallis. Siksi luottokortti ei sovi jokapäiväisen kulutuksen rahoittamiseen ja sitä tulee käyttää erittäin harkitusti. Enne luotolla maksamista kannattaa myös varmistaa, että summan pystyy maksamaan ajallaan takaisin.

Pankkilaina

Mikäli et esimerkiksi saa nettilainojen lainahakemuksia hyväksytyksi, sinulla on maksuhäiriömerkintä tai haluat hakea vakuudellista lainaa, suosittelemme kääntymään oman pankin puoleen. Mikäli haluat lainata vakuutta vastaan, kannattaa sinun lainata oman pankkisi kautta, jossa se on mahdollista. Näin saat myös yleensä hieman alemman koron lainallesi. Mikäli et saa vakuudettomia lainoja luotonmyöntäjiltä, kannattaa lainaa myös yrittää hakea vakuudellisena omalta pankilta.

Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä, on uuden lainan saaminen vaikeaa ennen merkinnän poistumista rekisteristä. Mikäli olet kuitenkin maksanut velkasi ja sinulla on maksukykyä, voit neuvotella mahdollisesta lainasta oman pankkisi kanssa. Näin voit hakea lainaa vakuuksia vastaan ja esimerkiksi takaajan kanssa. Vaihtoehtoisesti voit tutustua tähän maksuhäiriömerkinnät hyväksyvään takaajalainaan, jota voit hakea netissä.

Kulutusluotto - plussat ja miinukset

Plussat

Miinukset