Rahalaitos

Rahalaitos auttaa sinua oikean lainan löytämisessä. Rahalaitoksen avulla voit vertailla ja valita juuri sinulle sopivimman lainatarjouksen ja hakea lainaa aina 70 000 € asti.

Lainasumma

500 - 70 000 €

Korko

4,5 - 20 %

Laina-aika

1 - 15 v

Ikäraja

20 vuotta

Plussat ja miinukset

Vaatimukset

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Puhtaat luottotiedot
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot

Rahalaitoksesta

Rahalaitos on suomalainen lainanvälityspalvelu, joka auttaa suomalaisia sopivan lainan löytämisessä. Rahalaitos on toiminut vuodesta 2011 lähtien ja on siitä lähtien kehittänyt parempia mahdollisuuksia lainojen hakemiseen ja kilpailuttamiseen Suomessa. Kotimaisena alan asiantuntijana Rahalaitos tietää, mitä suomalaiset lainaltaan toivovat.

Jos tarvitset lainaa, Rahalaitos tarjoaa helpon ja nopean palvelun sopivan lainan löytämiseksi, jotta saat tarvitsemasi lainan mahdollisimman pian käyttöösi. Rahalaitokselta voit hakea vakuudettomia lainoja, on kyseessä sitten uusi kulutusluotto tai yhdistelylaina.

Lainanhaku käy vikkelästi Rahalaitoksella. Lainahakemuksen täyttämiseen menee 2 minuuttia, jonka jälkeen Rahalaitos kilpailuttaa pankit. Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset 24h sisällä ja ensimmäiset jopa minuutissa.

Kun pankit vastaanottavat lainahakemuksesi, he tietävät, että hakemus tulee Rahalaitokselta. Pankit tietävät tällöin, että myös muut pankit ovat kiinnostuneita lainahakemuksesta, jonka johdosta he tarjoavat vain parhaat tarjouksensa. Näin voit olla varma, että vastaanottamasi lainatarjoukset ovat erittäin kilpailukykyisiä.

Lainahakemuksen lähettäminen on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään. Lainan hakeminen on siis sinulle täysin maksutonta. Rahalaitos tarjoaa myös mahdollisuuden maksaa lainaa takaisin sovittua enemmän milloin vain – voit vaikka maksaa koko lainan kerralla pois, jos haluat. Korkoa maksat tietysti vain ajalta, jona laina on ollut käytössäsi.

Jos arvostat kotimaisia alan asiantuntijoita, voit luottaa Rahalaitokseen lainoissa.

Lainaa ilman vakuuksia - kulutusluotto ja yhdistelylaina

Rahalaitoksen kautta haettavat lainat ovat vakuudettomia. Se tarkoittaa, ettei sinun tarvitse asettaa ”panttia” lainan vakuudeksi. Vakuudellisissa lainoissa vakuutena toimii yleensä esimerkiksi asunto, auto tai vene, mutta vakuudettomiin lainoihin sellaista ei vaadita. Sinun ei siis tarvitse huolehtia sopivan vakuuden löytämisestä kun haet Rahalaitoksen kautta.

Jos etsit sopivaa vakuudetonta lainaa, voit hakea sitä helposti Rahalaitoksen kautta. Saat lainatarjoukset 24h sisällä, jonka jälkeen voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Uudet lainat, joita voit hakea Rahalaitokselta ovat kulutusluottoja. Kulutusluottoa voi käyttää nimensä mukaisesti kulutukseen ja se on yleinen laina esimerkiksi lomamatkan rahoitukseen, remonttiin tai autoon.

Jos sinulle on sen sijaan kertynyt useita luottoja ja pikavippejä, on lainojen yhdistäminen suositeltavaa. Yhdistelylainan hakeminen onnistuu myös Rahalaitoksen kautta. Lainahakemuksesi yhdistelylainaan kilpailutetaan tietysti eri pankkien kesken, jotta saat varmasti parhaimman tarjouksen. Yhdistelylainat ovat myös vakuudettomia.

Pankit ja lainanmyöntäjät, jotka myöntävät lainoja, tekevät lainapäätöksen ja päättävät myönnettävästä lainasummasta ja korosta. Pankit katsovat ensisijaisesti tulo- ja menoarviota, jonka pohjalta he tekevät lainapäätöksen sekä -tarjouksen. Näin pankit ja lainanmyöntäjät huomioivat asiakkaan maksukyvyn.

Mihin voit käyttää lainasi?

Sinulla mahdollisuus lainata jopa 70 000 € Rahalaitoksen kautta ja pienin haettava lainasumma lähtee 500 €. Rahalaitos sopii siis kaikenlaiseen lainatarkoitukseen – pieneen tai suureen, lyhyempi- ja pidempiaikaaseen tarkoitukseen.

Hakemasi lainan käyttötarkoituksen voit määritellä ihan itse. Vakuudettomia kulutusluottoja hakiessa ei tarvitse kertoa, mihin lainaamansa rahat aikoo käyttää. Yleensä lainaa käytetään kuitenkin esimerkiksi auton ostamiseen, remonttiin tai lomamatkaan. Jotkut lainaavat myös esimerkiksi häitä varten.

Mikäli haet lainojen yhdistämistä, tulee sinun kuitenkin ilmoittaa lainanhakusi tarkoitus. Eli jos haet yhdistelylainaa, muista merkata se lainahakemukseen. Yhdistelylainan myöntävä pankki ottaa vanhat pikalainasi ja luottosi maksettavakseen ja myöntää sinulle niiden yhteissumman edestä uuden lainan. Tämä uusi ja suurempi laina jää sinulle ainoaksi lyhennettäväksi lainaksi. 

Koska pikavippien ja luottojen velkojen yhteissumma määrittää yhdistelylainan summan, tulee lainanmyöntäjien myös tietää, että he myöntävät yhdistelylainaa. Lisäksi he pyytävät sinulta selvityksen vanhoista lainoista, jotta he voivat maksaa ne pois.

Voitko hakea Rahalaitoksen kautta?

Jotta lainanhakusi Rahalaitoksen kautta sujuu mahdollisimman helposti ja nopeasti, tulee sinun täyttää tietyt vaatimukset. Rahalaitos haluaa ehdoillaan varmistaa, että hakija pystyy maksamaan lainan takaisin sovitusti, jotta lainanmyöntäjä saa rahansa taas takaisin. Valitettavasti lainaa hakee myös henkilöt, joilla ei taloudellisesti ole varaa lainaan, jolloin lainan ottaminen johtaa yleensä vain taloudellisiin vaikeuksiin. Ehdoillaan Rahalaitos – sekä kaikki muut vastuulliset lainanmyöntäjät – varmistavat, ettei lainaa myönnetä henkilöille, joille siitä voisi koitua ongelmia avun sijaan. 

Rahalaitoksen vaatimukset:
 • 20 vuoden ikä
 • Puhtaat luottotiedot
 • Vähintään 7 200 € vuositulot
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot

Mikäli haluat saada lainan Rahalaitoksen kautta, tulee sinun täyttää edellämainitut vaatimukset. Jos täytät lainan ehdot, tarkoittaa se sujuvaa lainanhakua ja näin saat tarvitsemasi lainan nopeasti.

Näin haet Rahalaitokselta

Kiinnostuitko lainasta ja täytätkö vaadittavat ehdot? Siinä tapauksessa Rahalaitos on erinomainen vaihtoehto sinulle. Voit lainata rahat netissä nopeasti ja helposti täyttämällä yhden yksinkertaisen hakemuksen.
 
Näin haet:
 1. Valitse lainasumma ja laina-aika
 2. Merkitse hakemukseen, jos haluat yhdistää lainoja tai hakea yhteishakijan kanssa
 3. Täytä hakemukseen vaadittavat tiedot
 4. Lainasi kilpailutetaan
 5. Vertaile lainatarjouksia ja valitse sinulle paras vaihtoehto
 6. Allekirjoita lainasopimus*

Voit hakea lainaa milloin tahansa ja vastaanotat lainatarjoukset 24 tunnin sisällä. Kuinka nopeasti saat lainan tilillesi riippuu kuitenkin lainanmyöntäjästä. Yleensä rahansiirtoon voi kulua muutama arkipäivä.

* Lue lainasopimus aina tarkasti ja huolellisesti läpi ennen sen allekirjoittamista!