Miksi hankkia luottokortti?

Luottokortti on lompakon vakiovaruste melkein jokaisella meistä, sillä se on mahtava tuki talouteen. Jos sinulla ei vielä ole luottokorttia, lue eteenpäin ja tule viisaammaksi luottokortista ja sen eduista.

Mikä on luottokortti?

Luottokortti sisältää luotto-ominaisuuden, jonka ansiosta luottokortilla tehtyjä ostoksia ei veloiteta suoraan tililtä, kuten tavallisella pankkikortilla. Luottokortilla tehdyt ostokset kerätään sen sijaan yhteen laskuun, joka maksetaan kerran kuukaudessa. Luottokortin avulla voi siis käyttää lainattua rahaa ostoksiin, jos esimerkiksi omalla tilillä ei ole riittävästi rahaa juuri sinä hetkenä. Useilla luottokorteilla voi lisäksi tehdä ostoksia ympäri maailmaa, mikä tekee siitä oivan paljon matkustaville henkilöille.

Kuinka luottokortti toimii

Luottokortissa on tietty luottoraja, mihin asti luottoa voi käyttää joka kuukausi. Ostoksia voi siis tehdä sovitun luottorajan sisällä. On järkevää aloittaa luottokortin käyttö pienemmillä summilla ja myöhemmin korottaa luottorajaa, kun luottokortin käytöstä ja luoton takaisinmaksusta on tullut rutiininomaisempaa.

Koroton maksuaika

Luottokortissa on yleensä koroton maksuaika (kuten meidän luottokortti). Koroton maksuaika tarkoittaa, että voit käyttää luottoa – eli lainata rahaa – ilman, että maksat lainaamisesta erikseen. Luottokortti on toisin sanoen joustava laina, joka on aina tarvittaessa käytössäsi. Koroton maksuaika vaihtelee luottokorttien välillä, mutta kestää yleensä noin kuukauden. House of Banksin tarjoamien luottokorttien maksuajat ovat seuraavat:

On kuitenkin tärkeää, että käytetty summa maksetaan takaisin korottoman maksuajan sisällä. Sen vuoksi luottokortilla maksettaessa tulee olla kontrolli omasta taloudesta niin, että luottokorttilaskun pystyy maksamaan aina takaisin. Muuten lainattuun summaan lisätään korko ja lainatusta summasta tulee tietysti kalliimpi – jopa erittäin kallis.

Esimerkki: loman varaaminen

Lomaa varatessa etsitään tietysti hyvää tarjousta ja kun edulliset lennot ja hotelli tulevat vastaan, on mahtavaa päästä niihin käsiksi. Pankkitilin saldo voi kuitenkin olla tiukilla ennen palkkapäivää, mikä estää tarjoukseen tarttumisen hyvästä tarjouksesta huolimatta. Luottokortilla ja tulevalla palkalla ongelma on kuitenkin ratkaistu. Maksa luottokortilla ja varaa lomasi, mutta lykkää maksu palkkapäivään. 

Kenelle luottokortti sopii

Kuten olet huomannut, luottokortti tarjoaa joustavuutta talouteen, mutta tuo samalla myös vastuuta. Luottokortti tarjoaa joustavuutta maksuaikaan, mutta luoton ei kuitenkaan tule ylittää omaa maksukykyä, sillä käytetty luotto tulee maksaa takaisin joka kuukausi. Luottokortti sopii siis henkilöille, joilla on säännölliset tulot ja tasapainoinen talous.

Matkustatko paljon?

Luottokortti on melkein must henkilöille, jotka matkustavat paljon. Luottokortilla on esimerkiksi turvallista maksaa lentoliput, sillä jos lentoyhtiö esimerkiksi menee konkurssiin, saat rahasi takaisin luottokorttiyhtiöltä. Myös useat hotellit ja autovuokraamot vaativat luottokorttia varauksiin, joten tämänkin vuoksi luottokortti on hyvä olla matkassa mukana. Viimeisenä muttei vähäisimpänä sisältyy ilmainen matkavakuutus useisiin luottkortteihin, jotta voit huoletta nauttia matkastasi. 

Luottokortin edut ja alennukset

Luottokorteissa tulee mukana erilaisia etuja ja alennuksia, joihin pääsee käsiksi vain luottokortilla maksaessa. 

Edut

Luottokortti tarjoaa lisäturvaa esimerkiksi lomamatkaa tai lentolippuja varatessa. Jos esimerkiksi lentoyhtiö, jolta olet ostanut lentoliput menee konkurssiin, sinulla on mahdollisuus saada rahasi takaisin luottokorttiyhtiöltä, jos ostit lentoliput luottokortilla. 

Useissa luottokorteissa on lisäksi ilmainen matkavakuutus mukana. Eli kun varaat matkasi luottokortilla, sinun ei tarvitse huolehtia matkavakuutuksesta erikseen. Ja matkavakuutus on aina tärkeä olla mukana matkustaessa! Muista kuitenkin lukea, mitä matkavakuutus kattaa, sillä luottokorttien matkavakuutukset ja niiden kattavuudet vaihtelevat luottokorttikohtaisesti.

Alennukset

Monet luottokortit houkuttelevat erilaisilla alennuksilla ja pisteillä, joita voi kerryttää aina luottokortilla maksaessa. Voit saada esimerkiksi alennuksia tietyissä nettikaupoissa tai kerryttää lentopisteitä tietyllä lentoyhtiöllä, joilla lopulta kustantaa vaikka uusi lentolippu – nämä vain yksinä esimerkkeinä. Jos sinulla on kustannuksia, joista voit saada alennuksia tai pisteitä luottokortilla maksaessa, voi olla järkevää harkita luottokorttia.

Onko luottokortista haittaa?

Voi olla, että olet kuullut kauhutarinoita luottokorteista – esimerkiksi velkaantumiseen liittyen. On totta, että jos luottokortin käyttö on vastuutonta ja laskuja ei makseta takaisin, aiheutuu luottokortista negatiivisia seurauksia. Luottokortissa tulee siis mukana joustavuutta mutta myös vastuuta. Sen vuoksi luottokortti sopii vain henkilöille, joilla on vakaa ja tasapainoinen talous. Lisäksi luottokorttia ei myöskään myönnetä henkilöille, joiden talous ei ole kunnossa. 

Luottokorttilaskun takaisinmaksu

Ole tarkkana luottokorttilaskun takaisinmaksun kanssa. Joissain luottokorteissa voit sopia erikseen eräpäivän, joka on hyvä asettaa siihen kohtaan kuussa, jossa sinulla on varaa maksaa laskusi takaisin. Muista myös tarkistaa, lähettääkö luottokorttiyhtiö laskun joka kuukausi, vai oletko itse vastuussa luoton maksamisesta sovitun ajan sisällä.

Luottokorttien vertailu & haku

Muista vertailu!

Ennen luottokortin hankkimista on hyvä muistaa vertailla eri luottokortteja. Luottokorteissa on eri ominaisuuksia ja hintoja, jonka takia kannattaa tehdä hyvä taustatutkimus markkinoiden eri luottokorteista, jotta saat varmasti sinulle sopivimman ja edullisimman kortin niillä eduilla ja alennuksilla, joita juuri sinä voit hyödyntää. Voit katsoa yhteenvedon luottokorteistamme täältä. 

Luottokorttien korko vaihtelee esimerkiksi eri luottokorttien välillä, joten se on hyvä tarkistaa ennen kortin hakemista. Luottokorteissa saattaa myös olla vuosimaksu, joka vaihtelee myös korttien välillä kun taas joissain korteissa vuosimaksu on 0€. Jos sinulla on luottokortti ilman vuosimaksua ja maksat laskusi takaisin korottoman maksuajan sisällä, voit päästä nauttimaan luottokortin eduista jopa täysin ilmaiseksi!

Haku

Luottokortin saamisen ehtoina on yleensä ainakin seuraavat ehdot:

  • Hakijan tulee olla täysi-ikäinen
  • Hakijan tulee asua Suomessa
  • Hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot 
Lisäksi hakijalta vaaditaan yleensä säännölliset tulot, mutta jotkut luottokortit voidaan myöntää myös esimerkiksi opiskelijoille. Eläke lasketaan säännöllisiksi tuloiksi.
 
Luottokorttiin voi kuulua myös muita ehtoja ja rajoituksia. Korkeisiin luottorajoihin vaaditaan esimerkiksi korkeampia tuloja. Yleinen syy luottokorttihakemuksen hylkäämiseen onkin pyyntö liian korkeasta luottorajasta. Luottokorttia hakiessa tulee siis laskea omiin tuloihin sopiva luottoraja, jota hakea.

Tärkeintä on kuitenkin löytää juuri itselle sopiva luottokortti. Aloita miettimällä, millaista korttia sinä tarvitset – minkälaisiin ostoksiin, kuinka suurella luottorajalla, mitä etuja ja alennuksia tulet hyödyntämään ja niin edespäin. Sen jälkeen luottokorttien vertailu on helppoa ja nopeaa.

Onnea uuden luottokortin löytämiseen! 😊

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat apua luottokortin tai lainan hakuun, olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä sähköpostilla kirjoittamalla osoitteeseen anni@houseofbanks.com