Miten saada hyväksytty lainatarjous?

Lainahakemuksen lähettämistä ei aina seuraa myönteinen lainapäätös. Jotta lainanhaku olisi mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista, olemme listanneet vinkit, joiden avulla saada lainatarjous toivotusti sähköpostiin.

Ensimmäiseksi - tarvitsetko lainaa?

Lainanhaku kannattaa aina aloittaa harkitsemalla onko laina välttämätön. Lainassa on aina omat kustannuksensa, jotka tulee maksaa sovitusti takaisin kuukausittain. Eli edullisin vaihtoehto on aina olla ottamatta lainaa.

Mieti myös mihin olet hakemassa lainaa. Laina sopii erinomaisesti harkittuihin menoihin, mutta ei sovi jokapäiväisen kulutuksen rahoittamiseen. Kuitenkin esimerkiksi lomamatkaan, autoon tai remonttiin laina sopii hyvin.

Hyväksytty lainatarjous - Step 1: Valitse itsellesi sopiva laina

Aloita miettimällä, kuinka paljon lainaa tarvitset – älä koskaan ota enempää, kuin tarvitset!

Mieti myös, mihin tarkoitukseen laina on. Jos haluat lainan pahan päivän varalle tai jos yhtäkkinen meno pääsi yllättämään, joustoluotto voi olla sopiva vaihtoehto.

Jos tarvitset suurempaa summaa, vaihtoehtosi on kulutusluotto (eli tavallinen laina), joista voit lukea lisää pikavippi!

Kun olet päättänyt hakemasi lainasumman, tulee sinun myös päättää haluamasi maksuaika. Lainasumma ja maksuaika ovat keskeisiä määrittämään myönteisen lainapäätöksen. Lisäät mahdollisuuksiasi myönteiseen lainapäätöksen valitsemalla pidemmän maksuajan lainallesi, sillä pitempi maksuaika tarkoittaa pienempää kuukausierää.

Kun kuukausierä on pienempi, on lainan takaisinmaksu helpompaa ja todennäköisempää, joka on lainapäätöksen tekevälle pankille keskeistä. Vaikka laina-aikasi olisikin pidempi, voit silti maksaa lainan takaisin toivomallasi maksuajalla, sillä suurin osa pankeista hyväksyy lainan takaisinmaksun etukäteen ja sovittua suuremmalla summalla.

Miettiessäsi sopivaa haettavaa lainasummaa ja maksuaikaa, kannattaa aloittaa laskemalla tulot ja menot, jotta näet jäljelle jäävän summan, millä maksaa takaisin uusi laina. Tämän perusteella pystyt valitsemaan sopivan lainan budjettiisi.

Hyväksytty lainatarjous - Step 2: Lue lainojen ehdot

Kun valitset pankkia tai lainanmyöntäjää, jolta hakea lainaa, tulee sinun ottaa lainanmyöntäjän ehdot huomioon. Lainaehdot vaihtelevat luotonmyöntäjäkohtaisesti, jonka takia sinun on hyvä tutustua eri lainanmyöntäjiin ennen lainahakemuksen lähettämistä. On turha käyttää aikaa lainahakemukseen, jos et täytä pankin edellyttämiä ehtoja. Näet yhteenvedot House of Banksin tarjoamien lainanmyöntäjien ehdoista täältä. Lainatarjous riippuu siis myös lainanmyöntäjästä, jolle lähetät hakemuksen.

Ikäraja

Pankeilla on eri vaatimuksia hakijan ikään liittyen. Hakijan tulee vähintään olla täysi-ikäinen, mutta jotkut pankit asettavat myös korkeamman ikärajan varmistaakseen, että hakija on takaisinmaksukykyinen. Muista siis tarkistaa luotonmyöntäjän vaatima ikäraja ennen hakemuksen lähettämistä.

Joillain pankeilla voi myös olla yläikäraja lainalle. Yläikärajaa pankit eivät kuitenkaan yleensä mainitse erikseen, sillä lainapäätös on aina henkilökohtainen ja riippuu hakijasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta. Kokonaiskuva siis ratkaisee. Lainahakemukset ovat maksuttomia ja velvoitteettomia, joten lainahakemuksen voi kuitenkin aina lähettää eteenpäin.

Tulot

Pankit ja lainanmyöntäjät vaativat aina säännöllisiä tuloja, sillä he haluavat varmistaa, että hakija pystyy maksamaan lainan takaisin sovitusti. Pankkien vaatimukset tulolähteisiin ja tulon määrään voivat kuitenkin vaihdella.

Jotkut pankit saattavat vaatia säännöllisiä palkka- tai eläketuloja ilman tarkkaa summaa, kun taas jotkut pankit määrittelevät tietyn vähimmäissumman, jonka hakijan tulee saada kuukausittain.

Myös työttömät ja opiskelijat voivat hakea lainaa, sillä jotkut pankit hyväksyvät työttömyys- ja opintotuen tulolähteiksi. Pankeilla saattaa kuitenkin olla myös kuukausittain tienattava vähimmäissumma ehtona, joka ei yleensä täyty pelkällä tuella.

Maksuhäiriömerkinnät

Puhtaat luottotiedot ovat yksi ehdoton kriteeri, jolla saada myönteinen lainatarjous. Hakijalla ei saa siis olla maksuhäiriömerkintöjä. Tämä pätee kaikkiin pankkeihin ja luotonmyöntäjiin Suomessa, sillä Suomessa lainaa ei myönnetä hakijoille, joiden luottotiedot eivät ole kunnossa.

Mikään House of Banksin tarjoamista lainoista ja lainantarjoajista ei hyväksy maksuhäiriömerkintöjä. Jos sinulla on merkintöjä, tulee sinun ensin maksaa vanhat velkasi pois ja odottaa maksuhäiriömerkinnän poistumista ennen uuden lainan hakemista. 

Hyväksytty lainatarjous - Step 3: Kerää tarvittavat tiedot lainahakemukseen

Ennen lainahakemuksen tekemistä tulee sinun kerätä kaikki tarvittavat tiedot valmiiksi, jotta lainanhakuprosessi sujuu mahdollisimman nopeasti ja vältyt kielteiseltä lainapäätökseltä.

Merkitse ylös tiedot tuloistasi ja veloistasi, sillä nämä tiedot tulee olla kunnossa lainahakemuksessa. Tuloihin kuuluu palkkatulojen lisäksi myös muut mahdolliset tulot. Tiedot tarkistetaan aina ennen lainapäätöksen tekemistä ja lainatarjouksen lähettämistä.

Tarkista, että tietosi ovat oikein

Tarkista vielä ennen lainahakemuksen lähettämistä, että kaikki tietosi ovat oikein hakemuksessa. Jos tiedot ovat virheellisiä, ei pankki myöskään lähetä lainatarjousta. Pankki ei lisäksi ota uutta hakemusta heti vastaan.

Tarvittavat asiakirjat

Jotkut lainanmyöntäjät haluavat lainahakemukseen liitteeksi esimerkiksi viimeisimmän palkkatositteen tai veropäätöksen. Katso siis, että nämä asiakirjat ovat valmiina, jotta lainapäätösprosessi etenee sujuvasti.

Pankit haluavat liitteinä vain virallisia asiakirjoja. Alla on esimerkkejä virallisista asiakirjoista:

  • Säännöllinen työsuhde – kopio viimeisimmästä palkkakuitista
  • Eläkeläinen – Virallinen eläkepäätös
  • Työkyvytön – Kuitti viimeisimmästä saadusta tuesta
Asiakirjan tulee olla uusin ja siinä pitää näkyä hakijan brutto- ja nettotulot.

Hyväksytty lainatarjous - Step 4: Lisää mahdollisuuksiasi saada erinomainen lainatarjous

Lainanehtojen täyttämisen ja budjettiisi sopivan lainan hakemisen lisäksivoit lisätä mahdollisuuttasi myönteiseen lainapäätökseen muutamalla tavalla.

Lainojen yhdistäminen

Hakemalla yhdistelylainaa uuden lainan sijaan, voit lisätä mahdollisuuksiasi lainatarjouksen saamiseen. Kun haet yhdistelylainaa, muista merkitä hakemukseen että haluat yhdistää lainat. Näet kaikki yhdistelylainat täältä

Yhteishakija

Voit myös lisätä mahdollisuuksiasi lainaan hakemalla yhdessä yhteishakijan kanssa. Lisäksi mahdollisuus pienempään korkoon lisääntyy. Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, yhteishakija on mukana takaamassa, että laina maksetaan sovitusti takaisin. Yhteishakija voi esimerkikisi olla perheenjäsen tai puolisosi.

House of Banks auttaa

Mikäli sinulla on kysymyksiä lainoista tai haluat apua lainanhakuun, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla kirjoittamalla osoitteeseen anni@houseofbanks.com

Hae ja vastaanota lainatarjous!

*Huomaathan, että House of Banks vertailee lainoja, mutta ei myönnä lainaa. Tämä tarkoittaa, että emme pysty vaikuttamaan lainapäätökseen ja emme voi myöskään taata lainaa, sillä lainapäätöksen tekee aina lainahakemuksen vastaanottanut pankki.