Omalaina

Omalaina - Saa lainapäätös heti - House of Banks

Omalaina sopii sinulle, jos haet lainaa ilman vakuuksia. Lainahakemus on nopea ja yksinkertainen täyttää ja saat lainapäätöksen heti. Rahat voit saada tilillesi jopa samana päivänä. Lainasi kilpailutetaan yli 30 pankin kesken maksutta, jotta saat varmasti edullisimman tarjouksen. Lainahakemus on tietysti ilmainen eikä sido sinua lainan nostamiseen. Voit siis pyytää ilmaisen lainatarjouksen sitoutumatta mihinkään.

Omalaina Kulutusluotto ja Yhdistelylaina

Lainasumma

100 - 60 000 €

Korko

4,19 - 20 %

Laina-aika

1 - 20 v

Ikäraja

18 vuotta

Plussat ja miinukset

Vaatimukset

 • Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta
 • Puhtaat luottotiedot
 • Suomalainen henkilöturvatunnus
 • Suomalainen pankkitili

Omalainasta

Omalaina kilpailuttaa uuden ja nykyisen lainasi täysin ilmaiseksi, jotta voit säästää huomattavasti koroissa. Omalaina on 100% suomalainen palvelu. Omalaina on kokenut lainanmyöntäjä kulutusluotoissa ja on turvallinen paikka hakea vakuudetonta lainaa.

Omalaina tarjoaa helpon ja yksinkertaisen lainahakemuksen, jonka jälkeen voit saada lainatarjouksen jopa 30 eri pankilta. Näin saat varmasti edullisimman tarjouksen lainallesi. Voit hakea uutta lainaa, lainojen yhdistämistä tai kilpailuttaa vanhan lainasi.

Heti lainahakemuksen lähetettyäsi voit saada useita alustavia ja lopullisia lainatarjouksia. Rahat voit saada tilillesi jopa 15 minuutissa päiväsaikaan. Lainojen maksu tilille tapahtuu klo 7-23 välisenä aikana.

Säästä aikaa ja rahaa Omalainan avulla

Omalaina on tehnyt lainanhaun helpoksi ja yksinkertaiseksi ja mahdollistaa suunnitelmiesi toteuttamisen. Omalainan avulla löydät juuri sinulle sopivan lainan – on se sitten kulutusluotto, autolaina, remonttilaina tai yhdistelylaina. Voit hakea lainaa aina 100 – 60 000 € väliltä henkilökohtaisella korolla. Laina-ajan voit valita omaan talouteesi sopivaksi 1 ja 15 vuoden väliltä.

Omalaina kilpailuttaa uuden tai vanhan lainasi yli 30 pankin kesken. Näin vältyt itse kiertämästä pankista pankille pyytääksesi lainatarjouksia. Omalaina tekee sen puolestasi, jotta voit säästää aikasi siihen, mikä on sinulle tärkeää.

Säästät myös huomattavia summia erityisesti koroissa hakemalla Omalainan kautta. Koska jokainen pankki kilpailee sinun asiakkuudesta, tulee heidän tarjota sinulle vain parhaat lainatarjoukset. Saat siis vain hyviä ja kilpailukykyisiä lainatarjouksia, joista valitset tietysti sen itsellesi mieluisimman.

Mihin voit käyttää lainasi?

Kun haet lainaa Omalainalta, sinun ei tarvitse kertoa, mihin olet ajatellut rahasi käyttää. Kulutusluottoa voi kuitenkin käyttää esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin.

Lomamatkojen rahoittaminen lainalla on yleistynyt huomattavasti viime aikoina. Kaikilla on joskus tarve lomalle, mutta tililtä ei välttämättä löydy tarpeeksi rahaa matkan rahoittamiseen. Näin lomamatkalle voi lähteä ilman, että se kiristää omaa käyttötiliä liikaa.

Kodin remontit ovat myös kalliita projekteja, joihin on myös mahdollista hakea kulutusluottoa. Näin suunnitelmat on mahdollista toteuttaa vaikka käyttötilillä ei olisi montaa tuhatta ylimääräistä uuteen keittiöön tai kylpyhuoneen remontointiin. Kodinkoneet voi myös rahoittaa luotolla.

Autolaina on myös kulutusluotto, jonka takia luotto sopii myös auton rahoitukseen. Voit myös hakea lainaa esimerkiksi veneeseen, mikäli olet innostunut viettämään kesäsi vesillä. Yleensäkin suuremmat hankinnat on mahdollista kustantaa nimenomaan kulutusluotolla. 

Lainojen yhdistäminen käy nimittäin myös kätevästi Omalainan kautta ja on yksi kulutusluoton mahdollisista käyttötarkoituksista. Lainat yhdistämällä säästät huomattavasti kuukausittaisissa lainakuluissasi ja sinulle jää vain yksi laina lyhennettäväksi. Muistat vain merkitä lainahakemukseen, että haluat yhdistää lainasi!

Voit valita lainasumman 100 – 60 000 € väliltä ja päätät itse haluamasi laina-ajan, jotta lainan kuukausierä sopii juuri sinun talouteesi. Et tarvitse vakuuksia tai takaajaa lainallesi. Lainahakemuksen jälkeen hakijalle tehdään luottotietojen tarkistus. Tämä välttää hakijan mahdolliset taloudelliset ongelmat sekä suojelee lainanmyöntäjää.

Sopiiko Omalaina sinulle?

Jotta voit helposti ja nopeasti hakea lainaa Omalainalta, tulee sinun täyttää tietyt vaatimukset. Tällä Omalaina haluaa varmistaa, että pankit, jotka ovat valmiina myöntämään lainaa, saavat rahansa takaisin. Tämä suojaa myös hakijoita, jotta he välttävät mahdolliset taloudelliset ongelmat, jos he eivät pysty lyhentämään lainaa sovitusti. 

Omalainan vaatimukset:
 • 18 vuotta, tosin ikäraja voi olla korkeampi joillain lainanmyöntäjillä
 • Puhtaat luottotiedot
 • Hyvä maksukäytöshistoria
 • Suomalainen henkilöturvatunnus ja pankkitili

Lainan saamiseksi sinun tulee täyttää edellämainitut vaatimukset. Jos täytät lainaan vaadittavat ehdot, lainanhaku sujuu nopeasti ja mutkitta ja voit saada toivomasi lainan tilillesi jopa tänään.

Näin haet lainaa Omalainan kautta

Kiinnostuitko lainasta ja täytätkö vaadittavat ehdot? Siinä tapauksessa Omalaina on erinomainen vaihtoehto sinulle, joka haluaa kilpailuttaa vanhan lainansa, hakea uutta lainaa tai yhdistää vanhat lainat. Lainaaminen tapahtuu helposti ja nopeasti netissä yhdellä yksinkertaisella lainahakemuksella.
 
Näin haet:
 1. Valitse lainasumma
 2. Täytä hakemukseen vaadittavat tiedot
 3. Todista henkilöllisyytesi
 4. Vahvista antamasi tiedot
 5. Allekirjoita lainasopimus*

Voit hakea lainaa kellon ympäri, mutta uusia lainoja myönnetään ja maksetaan klo 7-23 välisenä aikana.

Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa aina yhteyttä Omalainan asiakaspalveluun.

* Lue lainasopimus aina tarkasti ja huolellisesti läpi ennen sen allekirjoittamista! 

Mikä kulutusluotto?

Kulutusluotto on henkilökohtainen laina, joka on yksi suosituimmista lainoista. Kulutusluotolla voi olla monta nimeä, esimerkiksi ”remonttilaina”, mutta toimivat kaikki samalla tavalla. Laina sopii henkilöille, jotka haluavat lainata suuremman summan rahaa ja nostaa koko lainan kerralla. Lainasumma kulutusluotoissa vaihtelee yleensä noin 500 € – 70 000 € väliltä. Kulutusluottoa hakiessa ei tarvitse selvittää, mihin rahat aiotaan käyttää, joten voit lainata rahat lomamatkaan, keittiöremonttiin tai johonkin aivan muuhun.

Kulutusluottojen ehdoissa ja summissa on eroja ja siksi on tärkeää, että ennen lainan ottamista on tutustunut huolellisesti ehtoihin. Ylläolevasta listasta näet yleiskatsauksen kulutusluotoista ja niiden ehdoista, joita voit vertailla ennen lainahakemuksen lähettämistä.

Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse laittaa esimerkiksi asuntoasi pantiksi lainan saamiseksi.

Joustoluotto

Jatkuva laina – eli joustoluotto – on laina, jota pystyy nostamaan sovittuun lainarajaan (esim. 2 000 €) asti ilman uuden lainahakemuksen lähettämistä ja uuden sopimuksen tekemistä. 

Jatkuvan lainan avulla voit nostaa lainaa silloin, kun siihen on tarvetta. Se on kätevä esimerkiksi yllättävien menojen tullessa. Jatkuvan luoton lainasumma on aina pienempi verrattuna kulutusluottoon.

Hyvä muistaa lainaa hakiessa

 • Yritä aina saada lainatarjous usealta pankilta
 • Vertaile lainoja ja lainatarjouksia, jotta saat edullisimman ja sinulle parhaiten sopivimman lainan. Aloita vertailu tutkimalla lainalistaamme!
 • Mieti lainan ottamisen seurauksia ja harkitse, onko se järkevää tilanteessasi. Älä tee nopeita ja hätiköityjä päätöksiä
 • Katso, onko sinulla varaa lainaan. Pystytkö lyhentämään lainaa joka kuukausi? Katso myös, että sinulla on rahaa vielä tililläsi lainan lyhentämisen jälkeen.
Voit lukea lisää lainanhausta ja asioista, mitä kannattaa harkita ennen lainan hakemista blogipostauksestamme Pikakurssi lainanhakuun.
 
Kun haet lainaa netistä, se on täysin maksutonta ja velvoitteetonta. Kun olet vastaanottanut lainatarjoukset, voit rauhassa tutkia ja vertailla niitä ja sitten vasta päättää, hyväksytkö vai hylkäätkö tarjouksen. Vasta lainatarjouksen hyväksyttyäsi ja lainasopimuksen allekirjoitettuasi saat rahat tilillesi.

Kuinka saada myönteinen lainapäätös?

Kaikki asiakkaamme eivät valitettavasti saa lainahakemusta hyväksytyksi. House of Banks ei pysty vaikuttamaan lainapäätökseen, sillä päätöksen tekee aina lainan myöntävä pankki. Olemme kuitenkin listanneet vinkkejä, joilla saat lainahakemuksen hyväksytyksi.

 • Lainaa ei myönnetä alle 18-vuotaille ja lisäksi suurella osalla pankeista on korkeampi ikäraja varmistaakseen hakijan vakaan talouden. Näet kaikkien lainanmyöntäjien ikärajat ylläolevasta listasta.
 • Suurin osa pankeista vaatii, että hakija on Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva henkilö. Hakijan tulee lisäksi olla ollut Suomen väestörekisterissä viimeiset 3 vuotta, jotta pankit pystyvät arvioimaan hakijan taloudellisen vakauden.
 • Suomessa lainaa ei myönnetä maksuhäiriömerkintäisille, joten hakijan luottotiedot tulee olla kunnossa. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, kannattaa maksaa kaikki vanhat lainat ja luotot pois ennen uuden lainan hakemista. Lainahakemuksen voi toki aina lähettää eteenpäin, mutta hyväksytty lainahakemus on hyvin epätodennäköistä.
 • Lainantarjoajat vaativat myös, että hakijalla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Pankit haluavat tällä varmistaa, että hakija pystyy lyhentämään lainaansa joka kuukausi ja ei siten ole suuri riski pankille.
 • Valitse pitempi takaisinmaksuaika, koska se tarkoittaa samalla pienempää kuukausittaista summaa maksettavaksi. Täten pankit katsovat, että sinulla on varaa lyhentää lainaasi joka kuukausi.
 • Voit myös lisätä mahdollisuuttasi saada lainaa hakemalla lainaa yhteishakijan kanssa. Kahdella on suurempi mahdollisuus maksaa laina takaisin kuin yhdellä.
 • Jos sinulla on vanhoja lainoja ja luottoja, kannattaa hakea lainaa lainojen yhdistämiseen. Tällä tavalla sinulle jää vain yksi laina huolehdittavaksi ja saat lainan varmemmin kuin uutta lainaa hakiessa.

Lainasanasto

Lainaa hakiessa törmää kaikenlaisiin lainatermeihin ja -sanoihin, mikä voi tuntua hämmentävältä. Siksi olemme listanneet alle yleisimmät termit ja niiden tarkoitukset, jotta lainanhaku olisi entistä yksinkertaisempaa:

Joustoluotto

Laina, joka myönnetään ns. luottotilille tietyllä luottorajalla. Rahaa voi nostaa tililtä aina tarpeen mukaan sovitun luottorajan sisällä. Rahaa siirretään omalle tilille ja lyhennetään vastaavasti luottotilille. Maksu veloitetaan vain nostetusta summasta. Lue lisää sivultamme Joustoluotto!

Korko

Lainan hinta, eli korvaus lainatusta rahasta ja kompensoi pankin riskiä lainan myöntämiselle. Korko on yksilöllinen ja määräytyy hakijan luottokyvyn mukaan. Koron suuruuteen vaikuttaa lisäksi myös lainattu summa ja takaisinmaksuaika ja siksi lainoja vertaillessa kannattaa aina valita sama lainasumma ja takaisinmaksuaika vertailulle.

Kulutusluotto

Laina, joka on tarkoitettu juurikin kulutukseen, esimerkiksi arjen hankintoihin tai lomamatkaan. Laina on yleensä vakuudeton, ei vaadi takaajia, on helposti ja nopeasti saatava ja suuruudeltaan muutamista kymmenistä euroista aina 70 000 € asti. Lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse selvittää ja hakija voi siten itse määritellä lainan käyttötarkoituksen. Kertaluontoinen kulutusluotto muistuttaa perinteistä lainaa, jossa tietty lainasumma siirretään hakijan tilille kerralla kokonaan. Katso kaikki kulutusluotot sivultamme lainat.

Lainasumma

Hakemasi lainamäärä.

Lainojen kilpailutus

Lainojen ehdoissa ja koroissa on eroja ja siksi lainat kannattaa kilpailuttaa. Netissä haettavat lainat kilpailutetaan jopa yli 20 pankin kesken, jotka kaikki kilpailevat hakijan asiakkuudesta. Tämä tarkoittaa, että hakija saa useita lainatarjouksia, joista hakija voi hyväksyä sen itselleen mieluisimman ja edullisimman tarjouksen.

Lainojen yhdistäminen

Useiden eri lainojen ja luottojen lyhennys on kallista, koska jokaisesta lainasta maksetaan korkoa ja kuluja erikseen. Kun nämä yhdistetään yhdeksi suuremmaksi lainaksi, käy lainan lyhennys edullisemmaksi ja lisäksi se helpottaa lainojen lyhennystä, sillä lainoja jää vain yksi lyhennettäväksi. Näitä ns. yhdistelylainoja on myös hyvä vertailla ennen lainan ottamista.

Luottotiedot

Henkilön taloudellinen asema ja kyky sitoumuksien hoitoon, esimerkiksi kyky lainan lyhentämiseen ja laskujen maksamiseen.

Maksuhäiriömerkintä

Luottotietojen menetys. Maksuhäiriömerkintä tulee maksujen ja laskujen laiminlyönnin seurauksena maksukehoituksista huolimatta. Maksuhäiriömerkintä ei siis tule yllättäen ja maksun myöhästyminen ei yksinään aiheuta vielä merkintää. Merkintä säilyy 2-3 vuotta ja sen poistumiseen voi itse vaikuttaa maksamalla maksut pois ajallaan.

Nimelliskorko

Lainasta perittävä korko.

Piilokulut

Lainan lisäkustannukset, jotka jäävät helposti huomaamatta lainaa ottaessa ja yllättävät ikävästi jälkikäteen. Piilokuluja voivat olla esimerkiksi paperilaskun tilaus, viitenumeron puute laskua maksaessa, pikanostot, maksuvapaat kuukaudet sekä muut lisäpalvelut.

Takaisinmaksuaika

Aika, jona laina maksetaan kokonaan takaisin. Valittu takaisinmaksuaika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen: mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä pienempi kuukausierä.

Todellinen vuosikorko

Lainan korko ja lisäksi kaikki lainan muut kustannukset, esimerkiksi tilinhoito- ja avausmaksu tai laskutuslisä.

Vakuudeton laina

Lainan saamista varten hakijan ei tarvitse laittaa omaisuutta, esimerkiksi asuntoa tai osakkeita, lainan vakuudeksi.

Velvoitteeton lainahakemus

Lainahakemus, joka ei sido hakijaa mihinkään lainahakemuksen lähettämisestä ja lainatarjousten vastaanottamisesta huolimatta. Hakija sitoutuu lainatarjoukseen vasta kun lainatarjous on allekirjoitettu ja jos tarjous ei miellytä, voi sen jättää hyväksymättä.

Yhteishakija / Rinnakkaishakija

Henkilö, joka vastaa lainasta päähakijan kanssa, esimerkiksi puoliso, ystävä tai perheenjäsen. Yhteishakija voi lisätä lainan saamisen mahdollisuutta.