Pikakurssi lainanhakuun

Lainanhaku voi olla vaikeaa ja aikaa vievää. Mikä laina sopii minulle parhaiten? Mistä minun kannattaa hakea lainaa? Kuinka suureen lainaan minulla on varaa? Kannattaako minun edes ottaa lainaa? Lainoja on monenlaisia ja ne sopivat eri tarpeisiin ja siksi haku kannattaa aloittaa harkitsemalla seuraavia asioita:

Lainasumma

Kuinka paljon rahaa sinun tarvitsee lainata?

Jos tarvitset pienempää summaa, esimerkiksi 200€, vaihtoehtosi ovat esimerkiksi joustoluotto ja luottokortti. Jos sinulla on tarve suurempaan summaan, vaihtoehtosi on kulutusluotto, joka vaihtelee aina 1000€ – 60 000€ välillä. Huomaathan, että kulutusluotolla voi olla monia eri nimiä, esimerkiksi remonttilaina.

Budjetti

Kuinka paljon sinulla on varaa ottaa lainaa?

Jotta pystyt maksamaan lainan takaisin ja sen myötä välttääksesi lisäkorkoja ja kuluja, sinun kannattaa laskea, kuinka paljon rahaa sinulla on jäljellä menojesi jälkeen. Toisin sanoen sinun kannattaa laskea, kuinka paljon olet valmis maksamaan lainasta joka kuukausi.

Lainan nosto

Koko summa vai tarpeen mukaan?

Sinun kannattaa miettiä, tarvitsetko koko summaa heti ja nyt, vai nostatko lainaa mielummin silloin, kun sille on tarvetta. Jos päädyt jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sinun kannattaa harkita joustoluottoa, jota voit nostaa aina tarvittaessa. Mieti myös summaa, jota haluat kerralla nostaa. Sopiiko lainasumma esimerkiksi luottokorttiin? Jos se sopii, kannattaa harkita luottokorttia joustoluoton sijaan, sillä näiden kuluissa on eroja. Joustoluotossa saatat maksaa nostosta, mitä ei luottokortissa ole. Lisäksi luottokortissa saa yleensä noin kuukauden mittaisen korottoman maksuajan.

Lainan eri tekijät

Mikä on minulle sopiva laina?

Sinun kannattaa miettiä seuraavia tekijöitä: korkolaina-aikalainasumma. Lainojen korko vaihtelee muutamasta prosentista jopa satoihin prosentteihin. Ole siis tarkka lainan koron kanssa, ja mieti kuinka paljon korkoa olet valmis maksamaan. Lainan takaisinmaksuaika riippuu korosta ja lainasummasta. Jos lainaat suuren summan, laina-aikakin on pitkä. Jos lainaat pienemmän summan voi laina-aika olla esimerkiksi muutama kuukausi. Valitse aina lainasumma, johon sinulla on tarvetta – ei enempää. Voit vertailla eri lainanmyöntäjien lainasummia, laina-aikaa ja korkoprosenttia House of Banksin lainalistan avulla.

Lainantarjoaja

Mistä minun kannattaa hakea lainaa?

Joka tapauksessa sinun kannattaa aina vertailla ja kilpailuttaa lainoja, jotta saat parhaan mahdollisen tarjouksen juuri sinulle. Lainojen vertailu ja kilpailutus tapahtuu helposti netissä. Lainanhaku netissä kannattaa, sillä netissä haettavat lainat ovat velvoitteettomia, mikä tarkoittaa, että voit huoletta laittaa lainahakemuksen jopa usealle lainantarjoajalle ja vertailla sitten rauhassa vastaanotettuja tarjouksia. Voit esimerkiksi vertailla lainojen korkoja ja kustannuksia, jotta saat edullisimman lainan. Aloita vertailu täällä!

Onnea Lainanhakuun! 😊

icon-logo-main

Me House of Banksilla pyrimme siihen, että jokainen asiakas saa parhaan mahdollisen lainan.  

Pääset vertailemaan lainoja klikkaamalla tästä.