Matkusta halvalla

Matkakuume on kovimmillaan ja johonkin tekisi mieli matkustaa, mutta pankkitili sanoo jotain aivan muuta - tuttu tunne? Matkusta halvalla House of Banksin vinkkien avulla ja lähde matkaan!

Minne ja millä haluat matkustaa?

Ensiksi sinun kannattaa katsoa, minne saa edullisia lentoja. Katso pääseekö kohteeseen matkustamaan halpalentoyhtiöllä, joilta voi saada erittäin edullisia lentolippuja. Harkitse myös matkustamista käsimatkatavaroilla, jotta sinun ei tarvitse maksaa ruumaan menevästä laukusta ekstraa.

Pääseekö kohteeseen kenties autolla tai junalla?

Jos matkakohteesi on lähellä, sinun kannattaa harkita millä matkustat kohteeseen – lentokone ei aina ole se halvin vaihtoehto. Jos et lennä kohteeseesi, käytät tietysti enemmän aikaa matkustamiseen, mutta sitä kannattaa harkita, jos pystyt säästämään huomattavasti kuluissa.

Valitse sopiva kohde ja matkusta halvalla

Sinun kannattaa selvittää etukäteen, kuinka kallis kohde itsessään on. Tutki, minkä hintaisia hotellit ja majoitus on. Katso, onko asunnon vuokraus halvempaa kuin hotellin varaaminen. 

Mieti myös, miten aiot liikkua kohteessa ja minkä hintaista se on. Jos pystyt kävelemään, pyöräilemään tai käyttämään julkisia kulkuneuvoja taksin sijaan, säästät suuren määrän rahaa. 

Kannattaa myös liikkua turistikohteiden ulkopuolella, sillä ravintolat, kahvilat ja liikkeet ovat yleensä siellä edullisempia. 

Ajankohta

Jos haluat matkustaa halvalla, sinun on oltava joustava matka-ajankohdan kanssa. Juhlapyhien ja viikonlopun aikaan lennot ja hotellit ovat aina kalliimpia kuin esimerkiksi keskellä viikkoa. Kesän ja syksyn alku on myös edullisempaa aikaa matkustaa, joten jos pystyt joustamaan ajankohdassa, voit säästää huomattavan määrän rahaa. 

Budjetoi matkasi

Laadi matkallesi budjetti. Mieti, paljonko rahaa haluat käyttää ruokailuun ja paljonko rahaa sinulla menee liikkumiseen. Tutki myös, kuinka kalliita nähtävyydet ovat ja laske, kuinka paljon rahaa sinulle jää ostoksiin. Budjetoimalla matkasi vältyt ikäviltä yllätyksiltä kuluihin liittyen.

Matkavakuutus

Muista aina matkavakuutus matkustaessasi. Täten vältyt mahdollisilta suurilta kuluilta, jos sinulle sattuu jotain matkallasi.

Monessa luottokortissa on ilmainen matkavakuutus mukana, kuten esimerkiksi Bank Norwegianin kortissa. Matkustaessa on muutenkin hyvä pitää luottokorttia mukana, sillä sen avulla saat maksettua ja nostettua rahaa joka paikassa. Lisäksi monet hotellit ja esimerkiksi autovuokraamot vaativat luottokorttia varauksiin. Ja bonuksena saat tietysti matkavakuutuksen, joten voit huoletta nauttia matkastasi. Katso luottokortit täältä!

Vertaile!

Älä ota ensimmäistä matkaa, joka tulee eteesi vaan vertaile muutamia vaihtoehtoja ennen matkasi varaamista. Vertaile myös päivämääriä, sillä hinnat vaihtelevat viikonpäivien mukaan.

Me House of Banksilla tiedämme, kuinka tärkeää on joskus päästä irti arjesta, ja siksi olemme aina valmiina auttamaan sinua pääsemään unelmiesi matkalle pankkitilin saldosta huolimatta. Katso, vertaile ja löydä laina unelmiesi matkaan täältä!

Matkustatko paljon?

Yleinen rahoitustuote paljon matkustavilla on luottokortti. Sen lisäksi, että luottokortti tarjoaa lisätukea omaan talouteen pankkikortin ohella, on luottokortti melkein välttämätön matkustaessa. Ensinnäkin, lennot on hyvä varata luottokortilla, sillä lennon peruuntuessa tai lentoyhtiön mennessä konkurssiin saat lentolippusi hyvitettyä luottokortin mukana tulevan vakuutuksen ansiosta.

Suurin osa hotelleista ja autovuokraamoista vaatii myös luottokorttia varauksiin, jotta he varmistavat, ettei kukaan lähde maksamatta. Mikäli asut paljon hotelleissa ja jos auton vuokraamiselle on usein tarvetta, on luottokortti kätevä väline.

Luottokortilla voi myös maksaa ostoksia sekä nostaa rahaa missä päin maailmaa tahansa. Näin sinun ei myöskään tarvitse stressata siitä, toimiiko oma pankkikorttisi varmasti kohteessa tai nostaa suuria määriä rahaa matkallesi.

Matkustaminen ja erilaiset rahoitustuotteet ovat yhteydessä. Monet kustantavat esimerkiksi lomamatkansa kulutusluotolla, jotta oman käyttötilin ei tarvitse kärsiä lomareissusta. Lomamatka onkin yksi yleisimmistä kulutusluoton käyttötarkoituksista.

Mukavaa reissua! ☀️✈️