Matkusta halvalla

Matkusta halvalla

Matkakuume on kovimmillaan ja johonkin tekisi mieli matkustaa, mutta pankkitili sanoo jotain aivan muuta.  

Matkusta halvalla House of Banksin vinkkien avulla!

Globe

Minne Ja Millä Haluat Matkustaa?

Ensiksi sinun kannattaa katsoa, minne saa edullisia lentoja. Katso pääseekö kohteeseen matkustamaan halpalentoyhtiöllä, joilta voi saada erittäin edullisia lentolippuja. Harkitse myös matkustamista käsimatkatavaroilla, jotta sinun ei tarvitse maksaa ruumaan menevästä laukusta ekstraa.
 
Pääseekö kohteeseen kenties autolla tai junalla? Jos matkakohteesi on lähellä, sinun kannattaa harkita millä matkustat kohteeseen – lentokone ei aina ole se halvin vaihtoehto. Jos et lennä kohteeseesi, käytät tietysti enemmän aikaa matkustamiseen, mutta sitä kannattaa harkita, jos pystyt säästämään huomattavasti kuluissa.

Ajankohta

Jos haluat matkustaa halvalla, sinun on oltava joustava matka-ajankohdan kanssa. Juhlapyhien ja viikonlopun aikaan lennot ja hotellit ovat aina kalliimpia kuin esimerkiksi keskellä viikkoa. Kesän ja syksyn alku on myös edullisempaa aikaa matkustaa, joten jos pystyt joustamaan ajankohdassa, voit säästää huomattavan määrän rahaa. 

Kohde

Sinun kannattaa selvittää etukäteen, kuinka kallis kohde itsessään on. Tutki, minkä hintaisia hotellit ja majoitus on. Katso, onko asunnon vuokraus halvempaa kuin hotellin varaaminen. 

Mieti myös, miten aiot liikkua kohteessa ja minkä hintaista se on. Jos pystyt kävelemään, pyöräilemään tai käyttämään julkisia kulkuneuvoja taksin sijaan, säästät suuren määrän rahaa. 

Kannattaa myös liikkua turistikohteiden ulkopuolella, sillä ravintolat, kahvilat ja liikkeet ovat yleensä siellä edullisempia. 

Budjetoi matkasi

Laadi matkallesi budjetti. Mieti, paljonko rahaa haluat käyttää ruokailuun ja paljonko rahaa sinulla menee liikkumiseen. Tutki myös, kuinka kalliita nähtävyydet ovat ja laske, kuinka paljon rahaa sinulle jää ostoksiin. Budjetoimalla matkasi vältyt ikäviltä yllätyksiltä kuluihin liittyen.

Vertaile!

Älä ota ensimmäistä matkaa, joka tulee eteesi vaan vertaile muutamia vaihtoehtoja ennen matkasi varaamista. Vertaile myös päivämääriä, sillä hinnat vaihtelevat viikonpäivien mukaan.

Matkavakuutus

Muista aina matkavakuutus matkustaessasi. Täten vältyt mahdollisilta suurilta kuluilta, jos sinulle sattuu jotain matkallasi.

Tiesitkö muuten, että monessa luottokortissa on ilmainen matkavakuutus mukana? Matkustaessa on muutenkin hyvä pitää luottokorttia mukana, sillä sen avulla saat maksettua ja nostettua rahaa joka paikassa. Lisäksi monet hotellit ja esimerkiksi autovuokraamot vaativat luottokorttia varauksiin. Ja bonuksena saat tietysti matkavakuutuksen, joten voit huoletta nauttia matkastasi.

Katso suosittelemamme luottokortti, jossa on mukana ilmainen matkavakuutus!

icon-logo-main

Me House of Banksilla tiedämme, kuinka tärkeää on joskus päästä irti arjesta, ja siksi me olemme aina valmiina auttamaan sinua pääsemään unelmiesi matkalle pankkitilin saldosta huolimatta! ☀️

Katso ja vertaile täällä!

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *