Lainavertailu

Edullisen lainan saaminen edellyttää lainojen vertailua ja kilpailutusta. Siksi lainavertailu on lainanhaun A & O.

Uusia lainapalveluita tulee markkinoille koko ajan ja sitä myöten myös lainatarjonta kasvaa jatkuvasti. Suuri tarjonta on hyväksi asiakkaan näkökulmasta, sillä se tarkoittaa samalla että lainantarjoajat kilpailevat asiakkaista, mikä vuorostaan laskee hintoja.

Lainoissa on kuitenkin eroja, jotka voivat olla erittäin suuria. Netissä myönnettävät lainat saattavat olla jopa tavallisten pankkien lainoja edullisempia, jonka takia netissä toimivia lainapalveluita kannattaa käyttää hyväksi. Valitettavasti joukkoon mahtuu kuitenkin myös erittäin kalliita vaihtoehtoja ja juuri siksi lainavertailu on keskeistä ja järkevää. 

Vertaa lainoja

Lainavertailu kannattaa, koska lainojen kuluissa ja koroissa on suuria eroja. Vertailu ei tule myöskään helpommaksi satojen eri lainapalveluiden myötä.

Pyydä lainatarjouksia

Lainatarjousten hakeminen netissä on aina ilmaista. Voit siis maksutta pyytää lainatarjouksia eri lainanmyöntäjiltä – eli tee hakemus niin usealle lainanmyöntäjälle kuin haluat. Henkilökohtaiset lainatarjoukset lähetetään sitten sähköpostiisi.

On tärkeää, että vertailet lainoja aina henkilökohtaisten lainatarjousten perusteella. Vasta henkilökohtaisen lainatarjouksen saatuasi näet lainan lopulliset ehdot ja kustannukset. On tärkeää, että tarkistat lainan muut kulut huolellisesti läpi, sillä edullinen korko ei ole sama asia kuin edullinen laina. Lainassa voi nimittäin olla lisäkuluja, jotka tekevät lainasta kalliin.

Lainatarjoukset ovat lisäksi velvoitteetomia, mikä tarkoittaa että lainahakemuksen lähettäminen ei sido hakijaa mihinkään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos vastaanotettu lainatarjous ei miellytä, sitä ei tarvitse hyväksyä. Pankille ei tarvitse lähettää viestiä lainahakemuksen hylkäämisestä – hakemuksen voi yksinkertaisuudessaan vain unohtaa. Jos lainatarjous sen sijaan miellyttää, tarjouksen voi hyväksyä allekirjoittamalla lainasopimuksen. Tässä on kuitenkin tärkeä muistaa lukea koko sopimus läpi, jotta lainan todelliset kustannukset tulevat selville ennen lainan hyväksymistä.

Lainavertailu - Huomio nämä asiat

Kun vertailet lainoja, kiinnitä huomiota lainan kuluihin, korkoihin, maksuaikaan ja lainaehtoihin.

Korko

Korkoa vertaillessa, katso lainan todellista vuosikorkoa, sillä se kertoo kokonaisuudessaan onko laina edullinen vai kallis. Mitä pienempi vuosikorko, sitä edullisempi laina. Lainoissa esiintyy aina kaksi korkoa: nimelliskorko ja todellinen vuosikorko.

Nimelliskorko on korko haetulle lainasummalle – eli pelkkä lainan korko. Nimelliskorossa ei ole siis huomioitu lainan muita kuluja, jonka takia nimelliskorko ei kerro onko laina edullinen vai kallis.

Todellinen vuosikorko on nimelliskorko ja lainan muut kulut yhteensä. Todellinen vuosikorko siis aina todelliset kustannukset lainalle ja sen vuoksi kannattaa olla tarkkana todellisen vuosikoron kanssa.

Maksuaika

Mitä joustavampi maksuaika, sen parempi. Pidemmän maksuajan (eli laina-ajan) ottamista suositellaan sen takia, että se laskee myös kuukausittain lyhennettävää summaa. Kun kuukausierä on pienempi, on lainan takaisinmaksu sovitusti myös helpompaa ja varmempaa. Lisäksi voit nostaa mahdollisuuksiasi myönteisen lainapäätöksen saamiseksi pidemmällä maksuajalla, sillä todennäköisyys kykyysi lyhentää lainaa sovitusti on suurempi ja riski pankille täten pienempi.

Lainaehdot

Lainaehtoihin pätee sama kuin maksuaikaan: mitä joustavammat lainaehdot, sen parempi. Kun vertailet lainaehtoja, katso onko sinulla mahdollisuutta esimerkiksi lyhennysvapaisiin tai maksuvapaisiin kuukausiin. Tarkista lisäksi, onko sinulla esimerkiksi mahdollisuus lainasi korottamiseen. Katso myös, onko laina ilman vakuuksia tai takaajia.

Lainojen kilpailutus

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa yksinkertaisesti siksi, että säästät sillä rahaa. Anna siis lainanmyöntäjien kilpailla asiakkuudestasi, jonka seurauksena saat kilpailukykyisen ja edullisen lainan.

Miten lainojen kilpailutus onnistuu?

Lainojen kilpailutus on itseasiassa erittäin helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä eri pankkeihin ja pyytää jokaiselta erikseen lainatarjousta. Lainanmyöntäjät tekevät kilpailutuksen puolestasi – täysin ilmaiseksi! House of Banksin kautta haetut lainat kilpailutetaan aina lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, joten voit olla varma, että saat hyvän tarjouksen. Kilpailutetut tarjoukset saat sähköpostiisi ja voit aloittaa henkilökohtaisten lainatarjousten vertailun.

House of Banksin lainavertailu

logo-icon-footer

Aloita sinulle sopivan lainan löytäminen House of Banksin avulla. Aloita katsomalla tarjoamamme eri lainat läpi lainalistaltamme. Kun olet löytänyt mieleisesi lainantarjoajan, lähetä heille lainahakemus. Lainasi kilpailutetaan ja vastaanotat tarjoukset sähköpostiisi.

House of Banksin avulla voit myös vertailla lainoja niiden omissa kategorioissaanKulutusluotto -kategorian lisäksi voit vertailla muita lainatyyppejä:

* House of Banksin palvelu on aina maksuton, velvoitteeton sekä puolueeton.